Visueel voorop in HR wordt Ministry of Vision

Begin 2015 houdt ‘Visueel voorop in HR’ op te bestaan en zal verder gaan onder de naam ‘Ministry of Vision’. Zoals begin 2013 gesteld, ging Visueel voorop in HR in op een (zoek)tocht naar de beste (visuele) tools en praktijken om tot verbetering van hr-activiteiten te komen. Deze tocht heeft geleid tot de afronding van de paper ‘Een bedrijfskundige benadering van HRM’. Kortom, de tijd is gekomen voor een nieuwe (ontdekkings)tocht.

Ministry of Vision en stelt zich ten doel om anders tegen dingen aan te kijken. De manier waarop naar dingen wordt gekeken, bepaalt hoe een doel wordt bereikt. Met nieuwe inzichten ontstaat begrip hoe anders tegen dingen kan worden aangekeken. Hierdoor worden doelen op een andere manier bereikt. Ministry of Vision deelt (nieuwe) inzichten en kennis door innovatie uit verbeeldingskracht. Immers, delen is het nieuwe hebben en een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Het eerste onderwerp waar Ministry of Vision zich op zal richten, is door op een andere manier tegen ‘organiseren’ aan te kijken (geïnspireerd door onder andere Eckart Wintzen, Ricardo SemlerFokke Wijnstra en Jos de Blok). Om op een andere manier tegen organiseren aan te kunnen kijken, zullen ten eerste verschillende manieren van organiseren uiteen moeten worden gezet. Vervolgens zal moeten worden vastgesteld wat de gangbare manier van organiseren is. Dan zal moeten worden vastgesteld waarom er anders moet worden georganiseerd en wat deze andere manier van organiseren inhoudt. Enerzijds zal de (onderzoeks)tocht moeten leiden tot de afronding van wederom een paper. Anderzijds wordt gedurende de tocht gezocht naar ‘anders denkenden gelijkgestemden’ om mee te verbinden.

visueelhr-mov

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s